Brev fra leder - IJM august 2007:


V/leder Åge-Leif Godø
Slummen
8099 Jan Mayen
Tlf: 32177902  

Info om treff og Generalforsamling i Trondheim

Treffet blir som dere vet på Luftkrigsskolen i Trondheim helgen 14. - 16 sept.

Luftkrigsskolen ligger på et sted som heter Kuhaugen, og adressen er Persaunevegen 61. Man kommer til skolen ved å bruke fly til Værnes, så buss til sentrum eller med tog til Trondheim, og så taxi til skolen, Det går sikkert buss fra sentrum til skolen også, men jeg vet ikke hvilken linje dette er. (se kart nederst).

Treffet blir som tidligere treff. De fleste møtes på fredag. Baren vil være åpen i tidsrommet 2100 - 2400. Jeg har ikke bestilt noe mat på fredagen.

På lørdag er det brunsj fra kl 0900 - 1100. Så jeg foreslår at treffet starter kl 1000 med diverse foredrag.

Jeg har fått Arve Dimmen fra Kystdirektoratet til å holde foredrag om fremtidig bruk av radionavigasjon i Norge. Arve Dimmen er Avdelingsdirektør i Kystdirektoratet med bl.a. ansvar for navigasjonssystemer. Han leder i den anledning et utvalg som skal vurdere fremtidig bruk av radionavigasjonnsytemer, og Loran C er et av systemene som vurderes. Dette kan bli et meget spennende foredrag med tanke på fremtidig drift på Jan Mayen. Arve har tatt et lite forbehold, så jeg skal kontakte han noe senere i august for endelig bekreftelse på om han kommer. Etter dette håper jeg Vidar Teigen vil si noe en sitt historiske arbeid om tysk aktivitet på Jan Mayen under krigen. Bjørn Fredriksen vil presentere nye filmer fra øya, og Torbjørn Braset vil presentere boka si.

Disse foredragene og presentasjonene vil ta 2-3 timer. Så blir det en kaffepause før Generalforsamlingen. Denne vil da kunne starte ca kl 1500 erfaringsmessig tar den også ta 2-3 timer. Nøyaktig når festmiddagen, har bestilt 3-retters med apretif, vin/øl til maten og kaffe avec som avslutning, starter har jeg ikke avklart med skolen, men jeg foreslår kl 1900. Etter middagen blir det åpen bar frem til kl 0200.

Søndag er det igjen brunsj i tidsrommet 0900 - 1100.

Prisen for det hele, inklusiv rom, 2 brunsj, kaffe og festmiddag blir kr 1200,- (Jeg antydet tidligere ca 1000,-, men alle priser har nok dessverre steget så jeg må legge litt på prisen, håper ikke dette blir for dyrt.)

For dere som ikke skal overnatte, men kun delta på foredragene, Generalforsamling og festmiddagen er prisen kr. 550,-. Hver brunsj koster kr 75,-

Vi får samlet regning fra skolen, så dere må betale inn på Ishavsforeningen Jan Mayen v/Jørn (Fra Fauske) Hanssens sin konto før dere kommer på treffet. Da helst innen 10. Sept slik at Jørn får oversikt over innbetalingene før treffet.
Husk å merke Giroen med navn!!

Som dere (kanskje) vet så er jeg på Jan Mayen og kan derfor dessverre ikke delta på treffet. Men med tanke på tidligere treff så blir sikkert dette også en hyggelig opplevelse.

Det er kanskje ikke så mange som er påmeldt, så om noen skulle kjenne noen som ønsker å delta, så er det ennå en mulighet. Jeg har bestilt rom og plass til ca 50 personer. Nøyaktig når jeg må gi skolen endelig beskjed om antall rom vet jeg ikke, men vil tro at innen utgangen av august må jeg ha antallet deltakere klart.

Ha en fin høst og et fint treff


Åge-Leif Godø